Aliarvioitu taito kehittää CTO-uraasi

27 Apr Aliarvioitu taito kehittää CTO-uraasi

Oletko yksi niistä CTO: sta, joka saa noin 10 ärsyttävää markkinointisähköpostiviestiä joka viikko ohjelmistoyrityksiltä ympäri maailmaa. Teksteillä on seuraava: “Hei, tehkäämme koodaus puolestasi, meillä on täysin omistautunut korkeasti koulutettujen ammattilaisten tiimi, joka toimittaa parhaan ohjelmiston erittäin halvalla hinnalla ”.

Ärsyttävä, eikö niin? Suurin osa näistä sähköposteista poistetaan yksinkertaisesti ilman toista ilmettä.

Ironisesti,

… Monilla CTO:lla on haaste palkata hyviä kehittäjiä tuotekehitysryhmilleen taistellessaan korkeiden palkkakustannusten kanssa. Paikalliset ohjelmistokehittäjien työmarkkinat ovat erittäin kilpailukykyiset, ja kokeneiden kehittäjien palkkaaminen on todella vaikeaa… kuka me vitsailemme, on jopa vaikea palkata mitään kehittäjiä.

Voivatko ärsyttävät sähköpostit auttaa?

Kaivoimme pari vuotta sitten tehdyn tutkimuksen ja löysimme mielenkiintoisia tosiasioita, jotka ovat erittäin tärkeitä tänään. Yksi tärkeimmistä syistä, että monet yritysomistajat eivät olleet aloittaneet ulkoistamista yhteistyössä, oli ulkoistamiseen liittyvän luottamuksen puute, jota veti ulkoistamisen tietotaidon puute. Yksinkertaisesti sanottuna, monilla CTO:lla ja toimitusjohtajilla oli hyvin vähän kokemusta ulkoistamisprojektin hallinnasta yhteistyön alusta loppuun saakka.

Lähes jokainen aktiivisesti tutkimuksessamme aktiivisesti osallistunut yritys myönsi, että he haluaisivat saada erittäin hyvän ulkoistamiskumppanin, joka toimittaisi puhtaan koodin ilman viestintäongelmia ja kohtuullisin hinnoin. Mutta hyvin harvoilla oli taidot tämän saavuttamiseksi.

Joten mitä pitäisi tietää ulkoistamisesta?

Parhaiden CTO-asiantuntijoiden tulisi olla taitavia käyttämään resurssien ulkoistamista älykkäästi heidän yritystensä hyväksi.

Avaintaidot ovat:

• millaisia ​​tehtäviä tulisi ulkoistaa ja mitä ei,
• offshoring tai nearshoring – mitkä alueet sopivat paremmin yrityksellesi
• kuinka valita hyvä kumppani kymmenistä vaihtoehdoista
• mitkä ovat ulkoistamisen riskit,
• kuinka integroida ulkoistustiimi saumattomasti omaan yritystoimintaasi,
• kuinka saada kohtuullinen hinta laadusta
• kuinka vähentää viestinnän yleiskustannuksia,
• kuinka suojataan IP-oikeuksia
• kuinka valmistaa oma tiimi ulkoistamisyhteistyöhön
• kuinka lopettaa ulkoistamisjärjestelyt asianmukaisella tavalla.

Laajennetaan uramahdollisuuksia CTO: lle

Näillä aiheilla päälliköiksi joutuneilla CTO-työntekijöillä on suuri kysyntä työmarkkinoilla, koska pätevien insinöörien jatkuva tarve ei vähene pian. Ymmärtäminen, kuinka hyödyntää lähipiirien ja ulkoistamisen positiivisia piirteitä osana yrityksen resurssiarsenaalia, on erittäin arvokas vipu.

Olen varma, että monet suuret teknologiajohtaja lukevat tätä juuri nyt, mutta jos haluat silti parantaa näiden taitojesi taitojasi ja taitojasi, ota rohkeasti yhteyttä. Olemme kouluttaneet ja neuvoneet monia yrityksiä ja niiden teknisiä asiantuntijoita parhaista tavoista asettaa ulkoistussuunnitelmiaan ja löytää hyviä lähipiirikumppaneita.

Katso, kuinka Accountor Finago / Procountor aloitti ulkoistamisyhteistyönsä (pienellä autolla meille).

Jos olet löytänyt tämän artikkelin informatiiviseksi, jaa se ystävien ja kollegoiden kanssa. Rakastamme mielellämme lukea kommentteja kokemuksistasi yhteistyön ulkoistamisen aloittamisessa. Ota rohkeasti yhteyttä neuvoa varten. Ensimmäinen 30 minuutin istunto on ilmainen.

Paavo Pauklin
info@netcorp.fi
No Comments

Post A Comment