Alennuspäivät ulkoistamisessa

27 Apr Alennuspäivät ulkoistamisessa

Kriisi aiheuttaa paniikkia. Paniikki aiheuttaa välitöntä menojen leikkausta. Ulkoistaminen on helpoin ja nopein paikka leikata.

Koska niin monet ulkoistetut projektit on jouduttu pysäyttämään tai niitä jatketaan pienemmässä koossa, näemme paljon ”vain kerran elämässä” -tapauksia, joissa kokeneet ohjelmoijat istuvat vaihtopenkillä toimettomina. 

Siksi ulkoistamisen hinnat ovat tippuneet, ja laadukkaat ohjelmoijat Itä-Euroopasta tarjoavat työtä Aasian hinnoilla. 

Vaikka osa ulkoistamista tarjoavista tahoista pysyy edelleen normaaleissa hinnoissa, olemme nähneet jo monia kumppaneita, joilla on porukkaa istumassa toimettomina ja siksi kokeneen ohjelmistokehittäjän saaminen aloittelijan hinnalla onnistuu juuri nyt. 

10%, 15% tai joskus jopa 25% hintojen alennukset ulkoistamispalveluissa eivät ole enää harvinaisia. 

Tämä on kultainen tilaisuus startupeille tai yrityksille, jotka tarvitsevat buustia kehitykseen. Hinnat eivät ole pelkästään halpoja vaan tarjolla on myös tarvittavaa joustavuutta. Jos kriisi pahenee ja hintoja joudutaan leikkaamaan entisestään, ulkoistamisen lakkauttaminen tai vähentäminen on fiksu askel, joka yrityksen täytyy ottaa. 

On suositeltavaa pitää vähintään 30-50% ulkoistetuista sopimuksista joustavuuden takaamiseksi, koska juuri joustoa me kaikki tarvitsemme tämän hetken olosuhteissa. 

Olemme luoneet erillisen sivun, jolla kaikki ohjelmistojen kehittämiseen keskittyvät kumppanimme Puolasta ja Ukrainasta listaavat tarjolla olevia työntekijöitään. Käy vilkaisemassa vapaita ohjelmistonkehittäjiä ja saatat löytää piilotettuja timantteja uskomattoman houkuttelevin hinnoin.

Paavo Pauklin
info@netcorp.fi
No Comments

Post A Comment