Netcorpin lisäarvo ulkoistusprojekteissa

Lisäarvo asiakkaillemme

Tuki ja osaaminen ulkoistusprojektien toteuttamiseen

Ohjelmistokehityksen ulkoistamisella Suomen rajojen ulkopuolelle on perinteisesti ollut hieman huono kaiku, erityisesti toisille mantereille vietyjen ulkoistusoperaatioiden suuresta epäonnistumisprosentista johtuen. Suurimpia haasteita ulkoistusprojektien onnistumiselle toisilla mantereilla ovat erityisesti kielimuuri, kulttuurierot sekä aikavyöhykkeiden aiheuttamat haasteet.

 

Me Netcorpilla tunnemme nämä haasteet ja siksi tarjoammekin lähtökohtaisesti vain hyväksi tunnistettuja Eurooppalaisia ohjelmistokehitystaloja, joissa sopimuksen tehdään EU-lainsäädännön puitteissa sellaisten toimijoiden kanssa, jotka panostavat henkilöstönsä Englannin kielen koulutukseen.

 

Kehityksen ulkoistamisessa on ensiarvoisen tärkeää, että asiakasta edustava projektipäällikkö (usein domainista vastaava product owner ja/tai ohjelmistokehityksestä vastaava päällikkö) sekä ulkoistuspalveluita tuottavan toimittajan projektivastaava (team lead/scrum master) muodostavat alusta lähtien vahvan yhteisen näkemyksen ja yhteistyömallin, joka tukee toimittajaa mm. asiakkaan tietorakenteen ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa osapuolten välillä.

 

Ulkoistettua ohjelmistokehityspalvelua tuottavat yritykset omaavat usein laajan skaalan eri teknologiastackien osaamista ja tukea ja ovat tarvittaessa valmiit hankkimaan osaamista, mikäli sellaista ei vielä talosta löydy.

 

On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää löytää asiakkaalle toimittaja, joka omaa pidemmän historian asiakkaan käyttämien teknologioiden osalta ja jos mahdollista, myös kokemusta asiakkaan domainista, eli toimialasta. Teknologioiden hallitseminen on ensiarvoisen tärkeää, mutta ajankäytöllisesti ja onnistuneen lopputuloksen kannalta domainin ymmärtäminen tuo merkittävää lisäarvoa.

 

Esimerkiksi pankki- tai taloushallintopalveluja tuottavan asiakkaan kumppaniksi olisi tärkeää löytää taho, joka hahmottaa domainin kannalta keskeiset elementit jo etukäteen. Useat toimittajistamme ovat tehneet mm. Fintecin ympärille erinäisiä mobiilisovelluksia sekä tuotekehitystä, jolloin tietorakenteessa keskeiset elementit kuten tiliotteiden käsittely tai kirjanpitotositteiden muodostuminen validointeineen on jo lähtökohtaisesti tuttua.

 

Kun toimittaja tuntee domainin, saatetaan säästää jopa viikkoja kestävä perehtymisjakso sekä saada lähtökohtaisesti virheettömämpää koodia, koska toimittajan kehittäjät osaavat huomioida käyttöliittymän riippuvuksia ja vaatimuksia taustaosaamisestaan johtuen. Jotkut toimittajat ovat erikoistuneet siirtämään on-premise sovelluksia pilveen, toiset taas ylläpitämään sovelluksia. Netcorp Finlandin tavoitteena on tarjota laajasta verkostostaan kumppaneita, joilla on lähtökohtaisesti hyvät edellytykset sekä aikaisempia näyttöjä asiakkaan domainiin liittyvien projektien toimituksista.

Tarjoamme kokonaisvaltaista tuki- ja konsultointipalvelua yrityksille, jotka harkitsevat käyttävänsä ulkoistuspalveluvaihtoehtoja tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

  Nimi (pakollinen)

  Sähköpostiosoite (pakollinen)

  Aihe

  Viesti

  Valitse tiedosto

  21 Apr 15 vinkkiä joustavan työkulttuurin rakentamiseen etätiimeissä

  Kiireinen muutos kotona työskentelyyn korosti väistämättä käytännön asioiden toimivuutta, kuten laitteistoja, kaistanleveyttä, turvallisuutta ja työpöytiä. Paljon muutoksia tehtiin ”lennossa” harkitsematta paljon hienovaraisuuksia tai pitkäaikaisia ​​vaikutuksia. Olemme oppineet, kuinka piilottaa sotkuinen huone...

  Read More