Ohjelmistokehityksen ulkoistusmaiden vaihtoehdot

Ohjelmistokehityksen ulkoistusmaiden vaihtoehdot

Useimmin alihankinnan käytetyt tyypit, “out, on, off ja near”, menevät osittain päällekkäin, vaikka kuitenkin soveltuvat eri toimintatapoihin. Pääosin “alihankinta” tarkoittaa liiketoiminnan osan siirtämistä toiseen organisaatioon, mikä voi sijaita samassa maassa tai ulkomailla.

 

Kysymys onkin: Mikä tapa on paras teille – offshore, onshore tai nearshore?

 

Onshore

Onshore-ammattilainen työskentelee yritysten kanssa, jotka sijaitsevat hänen kotimaassaan. Yrityksen johtaminen on usein mukavinta onshore-ohjelmistokehittäjien kanssa, mutta niistä aiheutuvat kustannukset ovat korkeimmat – 3–4-kertainen verrattuna yrityksen sisäisen asiantuntijan palkkaan. Etuna on tietysti se, että sinulla on pääsy ammattitaitoiseen ammattilaisryhmään (joskus jopa omassa toimistossa sijaitsevaan), joka useimmiten puhuu samaa kieltä kuin sinä.

 

Kun rakennat jotain alusta alkaen tai haluat astua mukavuusalueen ulkopuolelta uudelle liiketoiminta-alueelle, kannattaa harkita paikallisen ohjelmistokehittäjätiimin säilyttämistä.

 

Offshore 

“Offshoring” viittaa tiimin palkkaamiseen ulkomailta, jotka työskentelevät etänä. Esimerkiksi voi palkata 3-5 kehittäjää Intiasta. Verrattuna paikalliseen tämä on paljon halvempi vaihtoehto, mutta joudut työskentelemään eri aikavyöhykkeellä ja eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, joiden englannin kielen taidot saattavat vaihdella.

 

Lisävaikeutta aiheuttaa heidän koodaustaidot ja -prosessit voivat vaihdella siitä, mihin olet tottunut. Itse asiassa asiakkaat, jotka käyttävät offshore-palveluita ovat huomanneet, että heidän täytyy käyttää paljon vaivaa projektitarpeiden spesifikaatioiden kirjoittamiseen. Kulut menevät hukkaan, jos niitä ei tehdä kunnolla.

 

Offshore-tiimi tarkoittaa myös sitä, että sinun täytyy lentää 3-12 tuntia tapaamaan tiimiä, mikä saattaa helposti kasvaa 2-3 päivän matkaksi. Yksinkertaisesti offshore-ohjelmistokehittäminen on edullista, mutta saattaa olla haastavaa ylläpitää.

 

Offshore-kehittäminen on sopivaa sinulle, jos testaa tuotteita, olet hyvä spesifioimaan tarpeesi, tai sinulla on yksinkertaisia tehtäviä offshore-tiimille. Jos tuotteesi on monimutkainen tai vaatii korkealaatuista koodaamista tai ennakoivaa ajattelua, offshore ei ole paras vaihtoehto.

 

Nearshore

Nearshore-ohjelmistokehityksellä saadaan kaikki parhaat puolet. Vaikka tämä on offshoren yksi muodoista, suurin ero on siinä, että tiimi sijaitsee melko lähellä (esim. naapurimaissa Euroopassa) ja aikavyöhyke sekä työkulttuurit ovat samanlaisia.

 

Fyysinen läheisyys, aikavyöhyke ja kulturaaliset samanlaisuudet kehittävät keskustelua, mikä on yleensä ensimmäinen tekijä projektin onnistumisen edellytyksiin. Hyvällä kommunikaatiolla on suora vaikutus projektien kustannuksiin. Lisäksi voit aina vierailla kumppanin maassa ja tavata uuden ohjelmistokehittäjätiimin kasvotusten.

 

Isoin syy, miksi yritykset valitsevat nearshore, on mahdollisuus säästää merkittävä määrä rahaa ja virtaviivaistaa päivittäistä kehittäjien työtä ja kommunikointia.

 

Nearshore on paras vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat säästää ohjelmistokehityksen kustannuksissa, mutta eivät voi uhrata kehityksen laadusta tai tuhlata energiaa tai aikaa kommunikaatiovaikeuksiin. Nearshorella on lisäetua yritysten yhdistämiseen kumppaneihin, jotka ovat aktiivisia tuomaan tuloksia ja ymmärtävät maailmaa samankaltaisesti.

 

Jos haluat löytää hyvän nearshore-tiimin Euroopasta, tilaa ilmainen konsultaatio täältä.

OTA YHTEYTTÄ

Yhteydenottolomake

  Nimi (pakollinen)

  Sähköpostiosoite (pakollinen)

  Aihe

  Viesti

  Valitse tiedosto

  21 Apr 15 vinkkiä joustavan työkulttuurin rakentamiseen etätiimeissä

  Kiireinen muutos kotona työskentelyyn korosti väistämättä käytännön asioiden toimivuutta, kuten laitteistoja, kaistanleveyttä, turvallisuutta ja työpöytiä. Paljon muutoksia tehtiin ”lennossa” harkitsematta paljon hienovaraisuuksia tai pitkäaikaisia ​​vaikutuksia. Olemme oppineet, kuinka piilottaa sotkuinen huone...

  Read More