Näin parannat tuottavuutta etäryhmissä

14 Apr Näin parannat tuottavuutta etäryhmissä

Viime vuosina työmaailmassa on tapahtunut vallankumous, mukaan lukien radikaali muutos suhtautumisessa etätyöhön.

Jopa 50% toimistotyöntekijöistä ei haluaisi palata vanhaan työtapaan. He eivät ehkä ole tehneet henkistä harppausta pysyvään kotityöhön, mutta ovat selvästi avoimia joustaville järjestelyille ja työskentelylle etätyössä.

Joten mitä tapahtuu, jos otat huomioon heidän toiveensa? Voivatko he olla yhtä tuottavia kuin toimistoissaan? Ja entä työmotivaatio?

Yleisen käsityksen mukaan etätyö tappaa yhteisöt ja tuottavuuden, mutta todellisuudessa tälle on vain vähän todisteita. Keskeisessä asemassa eivät ole työntekijät vaan heitä johtavat ihmiset. Tapasi johtaa tiimiä ja tukea sen jäseniä sekä vaalia jokaisen tiimiläisen taitoja vaikuttaa lopputulokseen.

Onko etätyöskentely väliaikaista vai pysyvää organisaatiossasi? Entä mitä voit tehdä nyt, että onnistut?

 

Aseta itsesi valokeilaan

Jos sinusta tuntuu, että et voi luottaa työntekijöihisi valvomatta heitä, kysy itseltäsi miksi. Perustuuko asenne todellisuudessa aikaisempaan kokemukseen? Ehkä et osannut tukea työntekijöitäsi, esimerkiksi jätit heidät suorittamaan tehtävä ilman riittävää koulutusta?

Onko tämä luottamuksen puute muuttanut sinut mikropäälliköksi, joka tukahduttaa sitä luovuutta ja itsenäisyyttä, jota pitäisi arvostaa?

 

Ymmärrä tiimiäsi

Motivaation avain on tarjota oikean tason ohjausta ja tukea. Selvitä, mikä inspiroi ihmisiä ja mikä auttaa heitä tekemään parhaansa.

Tutki onnistuneita menneitä projekteja: missä rooleissa ihmiset toimivat, miten viestintä organisoitiin ja miten tavoitteet saavutettiin. Ainutlaatuisten kykyjen löytäminen (myös ne joita ei lue ansioluetteloissa) auttaa sinua käyttämään resurssejasi tehokkaammin.

Pandemian ajan työskentelyn haasteet ovat luoneet vahvat siteet tiimin jäsenten välille, koska he uskovat tuntevansa toisensa paremmin puhuttuaan toisilleen kotoa käsin. Mutta liiallinen luottamus sähköposteihin ja videopuheluihin voi myös aiheuttaa väärinkäsityksiä ja kitkaa.

Vaaranmerkit, kuten myöhästyneet määräajat ja valitukset muista työntekijöistä, tulisi huomioida yksilöiden ominaisuuksien ja ryhmädynamiikan yhteydessä. Ketkä tiimin jäsenet saavat asiat tapahtumaan, kuka hallitsee tilannetta ja kommunikoi hyvin, kuka on luonnollinen tiiminrakentaja ja ketkä työntekijät ovat strategisia ajattelijoita, jotka vievät projektiasi eteenpäin?

 

Luo virtuaalisia tukirakenteita

Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä sinun on määritettävä kotona työskentelyn vastine kaikelle toiminnalle, mitä tarjoaisit myös perinteisellä työpaikalla, hyvinvoinnin, työntekijöiden osallistumisen ja tehokkuuden kannalta.

Paras aika aloittaa on nyt. Kiinnitä erityistä huomiota työntekijöihin, joiden on vaikea hallita ajankäyttöä tai saada motivaatiota ilman ympäristöä, johon he ovat tottuneet.

 

Tiedä milloin pysähtyä

Kun tiimi toimii useista paikoista käsin, johtajien on varmistettava viestinnän sujuvuus ja otettava erityisesti huomioon aikavyöhykkeet. Saatat tarvita jopa kirjallisia ohjeita luodaksesi säännöt kommunikointiin sitoutumiselle.

Lopulta aina useimmat ihmiset tekevät parhaansa, kun vain luotat heihin.

Todellisuudessa periaatteet ja työkalut, jotka auttavat vaalimaan tuottavuutta etäryhmissä, eivät ole kovin erilaisia ​​kuin kasvotusten toimivat periaatteet ja työkalut.

Yritysjohtajina meidän on vain ajateltava ja suunniteltava hieman enemmän.

Paavo Pauklin
info@netcorp.fi
No Comments

Post A Comment