Ulkoistamalla alennat kustannuksia

04 May Ulkoistamalla alennat kustannuksia

Jos olet valinnut paikalliset ohjelmistoalan yritykset kehittämään bisneksellesi kriittisiä ohjelmistoja, odottaa sinua mitä luultavimmin kallis lasku joka kuukausi. Saatat siis miettiä, mistä löytää halvempi vaihtoehto? 

Normaalissa tilanteessa yritykset palkkaavat paikallisia ohjelmoinnin asiantuntijoita työskentelemään yrityksen omissa tiloissa. Nämä palkatut työntekijät saattavat maksaa jopa kolme kertaa enemmän kuin kuukausipalkalla työskentelevät ohjelmoijat, joten yritykset haluavat varmistaa kaikkien tekevän töitä tehokkaasti ja kommunikaation pelaavan sujuvasti. Pystyt luottamaan heidän saavan aikaan laadukasta työnjälkeä, joten maksat heille siitä sievoisen summan. 

Mutta nyt ei eletä normaaleissa oloissa. Kaikki tekevät töitä etänä, ja monille yrityksille se on kuin he opettelisivat uudelleen kävelemään. Jotkut onnistuvat vain sukeltamaan uuteen työtapaan, mutta toiset tuntuvat kompastelevan matkan varrella. 

Kommunikaatio on hajanaista, prosessit joudutaan määrittelemään uudelleen, tehokkuus kärsii – ja stressi nousee taivaisiin. 

Organisaation saaminen takaisin mukavuusalueelleen vie aikaa. 

Siihen asti yritykset joutuvat maksamaan korkeita kuluja ilman nopeaa kommunikointia tai tehokkuutta, jota he kerran pitivät itsestäänselvyytenä. 

Käykö tämä järkeen?

Korvaa kalliit kauppiaat nearshore-tiimillä 

Ennen kriisiä nearshoring-ohjelmistokehitystä käyttäneet yritykset ottavat nyt irti kaiken valintansa hyödyistä. 

Nearshoring-yritysten etätyöskentely on mutkatonta sekä tehokasta, kommunikaatio ja menettelytavat on testattu kentällä ja ohjelmoinnin laatu on rauhoittavan korkeaa – erityisesti keski- ja itä-Euroopan maissa, kuten Viro, Puola, Romania ja Ukraina. 

Oikean yhteistyökumppanin löydettyäsi joudut maksamaan pelkän murto-osan paikallisten palveluntarjoajien hinnoista saaden samaa luotettavuutta ja laatua. Tai jopa parempaa. 

Fiksu päätös – käytä nearshoringia ja säästä miljoonia 

Nearshoring-mahdollisuuksien tutkiminen on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä ohjelmointibudjetillesi. 

Kuinka ja miten teet vaihdon riippuu aina tilanteesta. Ehkä haluat tehdä muutoksen vähitellen tai sitten päätät vaihtaa kaiken yhdellä kertaa. 

Jos vertailemme hintoja 7-8 ohjelmoijan tiimille Puolassa (esimerkiksi), Norjassa työskentelevä yritys voisi säästää 1,2 miljoonaa euroa vuodessa, suomalainen yritys noin 900 000 euroa vuodessa ja virolainen yritys jopa 400 000 euroa vuodessa. 

Ja muista, tämä säästö on vain yhdelle tiimille.

Kuten näet, tämä vaihtoehto antaa sinulle tarvittavaa joustavuutta ja säästää jopa 70% ohjelmistojen kehityskuluissa. 

Laske säästösi

Jos pohdit, paljonko voisit säästää ohjelmistojen kehitysprojekteissa, olemme tehneet työkalun auttamaan sinua. 

Vilkaise uutta säästölaskuriamme ja aloita nearshoring-vaihtoehtojen tutkiminen. 

Paavo Pauklin
info@netcorp.fi
No Comments

Post A Comment